Slutspelet slut för Jonas och Celtics

Ingen hade väl kanske räknat med att Celtics skulle slå ut Cavaliers i slutspelet. Även om de vann de 2 sista mötena i grundspelet. Men några av oss hoppades smått på att vinna minst en match, bara för att gå därifrån med lite bättre smak i munnen.

Ryktet gick även att JJ8 skulle starta. Men så blev det inte. Celtics hamnade under tidigt och hade jättesvårt att få i bollarna. När man väl lyckades göra en liten push så svarade LeBron eller Irving till synes ganska enkelt med egna poäng.

Det var en tuff fysisk match där ganska tidigt Kevin Love lämnade matchen, krampaktigt hållandes om sin vänsteraxel. En närkamp om bollen med Bostons Kelly Olynyk där båda hade armarna låsta slutade med att Olynyk rykte till så att Loves axel fick sig en rejäl smäll.

Efter det fortsatte matchen hårt. Många föll på golvet. Kendrick Perkins i Cleveland satte en sjukt ful screen på Jae Crowder med händerna högt upp mot halsen. Crowder studsar upp och när domare och spelare springer emellan för att avbryta petar Perkins till Crowder i ansiktet. Borde blivit utkastad men det blev istället varsin teknisk + ’flagrant 1’ på den första screenen.

Sen hade vi J.R. Smith som är ganska känd för att göra dumma saker (som att försöka knyta upp motspelarnas skosnören vid straffkast). Smith kämpade under korgen mot en större och starkare Jae Crowder och fick nog. Han svingade armen bakåt och träffade Crowder i ansiktet. Crowder faller till golvet på ett olyckligt sätt där knät viks onaturlig, in under kroppen. Smith blir utkastad och vi får väl se om NBA ökar på med flera matchers avstängning. Crowder fick lämna matchen p.g.a skadan på knät.

Mot slutet av matchen gjorde Boston några ryck, men det kändes ändå som att Cleveland ganska enkelt kunde svara på allting.

Så där tog Jerebkos sluspel slut. Vi får hoppas att Celtics inser hans värde och signar honom nu. Han fick bra förtroende av coachen och spelade försvar på LeBron utan hjälp. Kommentatorn Hubie Brown berömde JJs försvar och Brown har ju sett en hel del basket i sina dagar.

Det ska bli spännande att se vad Boston gör med sin trupp till nästa säsong.